ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΒΑΦΗΣ

 

Το αλουμίνιο που προορίζεται για αρχιτεκτονικές εφαρμογές υφίσταται επιφανειακές επεξεργασίες προκειμένου, να βελτιωθεί η αντιδιαβρωτική συμπεριφορά του και να επιτευχθεί η επιθυμητή εμφάνιση και ο χρωματισμός, για την εξυπηρέτηση των διακοσμητικών απαιτήσεων. Οι μέθοδοι που έχουν επικρατήσει είναι η ανοδίωση, η ηλεκτροστατική βαφή και η σουμπληχρωμία (απομίμηση ξύλου). Παρά την εντυπωσιακή εξέλιξη των παραπάνω διαδικασιών μπορεί να παρατηρηθούν κάποιες ατέλειες όπως διχρωμία, διακυμάνσεις στο ίδιο χρώμα, χτυπήματα, γρατζουνιές, στίγματα κ.α.
Μη αποδεκτή βαφή και ατέλεια, βάσει νομοθεσίας, είναι αυτή που είναι εμφανής από απόσταση τριών (3) μέτρων από την επιφάνεια της συγκεκριμένης κατασκευής.

ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

Η I.R.F. μπορεί να αναγνωρίσει τα ελαττωματικά προϊόντα και να δεχθεί επιστροφή αυτών υπό προϋποθέσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην φόρμα περί πολιτικής επιστροφής εμπορευμάτων.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΕΛΑΤΗ

Λαμβάνοντας μια παραγγελία, υποχρεούστε να ελέγξετε ότι όλα τα χρώματα και οι ποσότητες των προφίλ καθώς και των εξαρτημάτων είναι σωστές (ποσότητες οι οποίες επιβεβαιώθηκαν κατά την παραγγελία). Κατανοείτε ότι αυτή η παραγγελία έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που δώσατε στην I.R.F. και από την στιγμή που την αποδεχθείτε δεν μπορεί να γίνει επιστροφή αυτής.
Σημειώστε πως από την στιγμή που αρχίσετε την επεξεργασία και την κοπή της παραγγελίας έχετε τυπικά την κυριότητα του εμπορεύματος. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρξει οικονομική αποζημίωση ούτε και θα μπορεί να πραγματοποιηθεί αλλαγή ή επιστροφή αυτού. Το ίδιο ισχύει και για τα εξαρτήματα του.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

 

Επιφάνειες αλουμινίου – Ο καθαρισμός είναι σημαντικός

Το αλουμίνιο έχει φυσική ομορφιά και λάμψη. Η επιφάνεια του μπορεί να επεξεργαστεί με διάφορους τρόπους για να παράγει διαφορετικά αποτελέσματα. Για αυτό το λόγο και επειδή το αλουμίνιο είναι αποδεδειγμένα το πιο χρηστικό υλικό για εξωτερικές εργασίες, είναι πλέον η πρώτη επιλογή για κατασκευές όπως παράθυρα, πόρτες, κάγκελα και αυλόγυροι.

Το φινίρισμα της επιφάνειας του αλουμινίου μπορεί να αλλοιωθεί από την ανεπαρκή συντήρηση και ο σκοπός αυτής της σημείωσης είναι μια σύνοψη των σωστών μεθόδων για την διατήρηση μιας κατασκευής αλουμινίου μετά την τοποθέτηση της.

Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τους ρύπους οι οποίοι κατακάθονται στην επιφάνεια του αλουμινίου και προκαλούν φθορές αλλά, με συχνό και ήπιο καθαρισμό θα έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καθαριστεί μια επιφάνεια αλουμινίου, με την χρήση απλού νερού έως ειδικά λειαντικά προϊόντα. Ο τύπος καθαρισμού που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από το φινίρισμα, τον βαθμό ρύπανσης στην περιοχή καθώς επίσης και από το σχήμα της επιφάνειας η οποία πρόκειται να καθαριστεί. Ο τακτικός καθαρισμός της επιφάνειας λοιπόν, με τα σωστά υλικά θα σας εξασφαλίσει ένα προϊόν με πολυετή διάρκεια ζωής.

Καλό θα ήταν γενικά να χρησιμοποιείται η πιο ήπια μέθοδος στον καθαρισμό του αλουμινίου. Οι παρακάτω διαδικασίες και προϊόντα καθαρισμού εμφανίζονται με αύξουσα σειρά σκληρότητας. Ξεκινάμε σε μια μικρή περιοχή με τον πιο ήπιο καθαρισμό και αν δεν ικανοποιηθούμε από το αποτέλεσμα μόνο τότε εφαρμόζουμε μια άλλη μέθοδο. Πριν προβείτε σε καθαρισμό απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

 • Σκέτο νερό
 • Ήπιο σαπούνι ή απορρυπαντικό
 • Ειδικά χημικά καθαριστικά
 • Γυαλιστικά με βάση το κερί
 • Λειαντικά με βάση το κερί
 • Λειαντικά καθαριστικά

Μετά την εφαρμογή του καθαριστικού, το αλουμίνιο πρέπει να πλυθεί και να σκουπιστεί με ένα καθαρό και στεγνό πανί. Θα πρέπει να προσέξετε να μην μείνει στις ενώσεις του αλουμινίου καθαριστικό.
Εάν χρησιμοποιήσετε λειαντικά καθαριστικά, μπορεί η επιφάνεια να αλλοιωθεί. Αν για παράδειγμα η βαφή έχει κόκκους τότε ο καθαρισμός πρέπει να γίνει με κάποιον από τους τέσσερις (4) πρώτους τρόπος που προτείνονται παραπάνω. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε ειδικούς καθαρισμού για περισσότερες πληροφορίες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

 

Η I.R.F. κατά τη διακριτική της ευχέρεια μπορεί να δεχτεί προϊόντα κατασκευής της για επιστροφή και πίστωση υλικού υπό τους ακόλουθους όρους:

 • Θα πρέπει να συμπληρωθεί μια αίτηση που θα περιλαμβάνει τις παρακάτω πληροφορίες:

Ημερομηνία παράδοσης / παραλαβήςΑποστολή της επιβεβαιωμένης παραγγελίαςΑριθμός τιμολογίουΠεριγραφή προϊόντοςΠοσότηταΛόγος αίτησης επιστροφής

 • Όλα τα υλικά που θα επιστραφούν θα πρέπει να είναι συσκευασμένα, να μην έχουν επεξεργαστεί με κανένα τρόπο και σε άριστη κατάσταση έτσι ώστε να μπορούν να ξανά χρησιμοποιηθούν.
 • Η πίστωση των υλικών θα πραγματοποιηθεί, αν μετά από τον ενδελεχή έλεγχο της I.R.F. η ποσότητα των επιστρεφόμενων προϊόντων είναι σε άριστη κατάσταση.
 • Το κόστος μεταφοράς της επιστρεφόμενης παραγγελίας επιβαρύνει τον πελάτη
 • Τα προϊόντα θα πρέπει να επιστραφούν εντός 15 ημερών από την αποστολή της αίτησης ειδάλλως η συναλλαγή δεν θα πραγματοποιηθεί.
 • Η πίστωση είναι προϊοντική, δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων.
 • Ειδικές παραγγελίες και χρώματα δεν επιστρέφονται.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

 

Τα προϊόντα μας μπορούν να αποσταλούν με τους εξής τρόπους:

 • Σε έτοιμη ψάθα για άμεση τοποθέτηση
 • Κομμένα στα μέτρα σας, για συναρμολόγηση
 • Σε 6μετρες βέργες για κόψιμο και συναρμολόγηση (ΜΟΝΟ σε περίφραξη)

‘Όσον αφορά τις αυλόπορτες, οι βέργες παραδίδονται έτοιμες ή κομμένες στα μέτρα σας για συναρμολόγηση
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ορισμένα από τα μοντέλα μας παραδίδονται ΜΟΝΟ σε έτοιμη ψάθα, αποκλειστικά από την I.R.F.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Διεύθυνση:
Σοφοκλή Βενιζέλου 53, 135 61, Άγιοι Ανάργυροι
Τηλέφωνο:
(+30) 210 26 38 068
Email:
info@irf.gr

 • Designed & Developed by Thanos Matsoukas

  Copyright © 2021 I.R.F. All rights Reserved.